Закарпаття: Губернатор особисто провів прийом закарпатців

У вівторок, 14 червня, голова обласної адміністрації Олександр Ледида провів особистий прийом громадян.Жителька Тячівщини звернулась з проханням вивчити можливість надання субсидії – живе з чоловіком, обоє інваліди першої групи, за комунальні послуги платити не в змозі. До того ж, чоловік жінки – онкохворий. Питання щодо субсидії, пообіцяв очільник області, буде уважно розглянуто обласним управлінням соцзахисту, а на лікування чоловіка видять матеріальну допомогу.

Пані Марія з Ужгорода поскаржилась на неякісне автономне опалення. У квартирі жінки, згідно з програмою переходу містян на індивідуальне опалення, встановили обігрів, потужності якого, за її словами, вистачає тільки на частину помешкання. Проблемою займатимуться обласні комунальники та міська влада – саме до них адресоване звернення Олександра Ледиди.

Інвалід Великої Вітчизняної війни, ужгородець Федір Шебештян, звернувся з проханням виділити йому санаторну путівку в один з оздоровчих закладів Закарпаття. Питання обов’язково буде вирішене – запевнив голова обласної адміністрації.

Проблему закордонного лікування дочки та встановлення в квартирі індивідуального опалення просить вирішити жителька Мукачева Віра Віллашек. Двадцятисемирічна дочка жінки через лікарську помилку ще у підлітковому віці стала інвалідом. Рідкісну хворобу дівчини можуть вилікувати лише в Німеччині. Щороку на таке лікування пані Віра витрачає щонайменше 7 тисяч євро. Можливостей допомогти у обласної влади, на жаль, не багато – адже сприяти очільник краю може тільки в лікуванні в Україні. Олександр Ледида пообіцяв підготувати листа до міністра охорони здоров’я з проханням допомогти закарпатці.

Також керівник області пообіцяв сприяти в організації виставок та аукціонів з продажу робіт пані Віри – жінка художниця, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Загалом, під час прийому Олександр Ледида встиг поспілкуватись майже з двадцятьома закарпатцями. Усі питання краян будуть розглянуті у найкоротший термін.

zakarpatpost.net