Цьогоріч КРУ на Закарпатті відшкодувало втрат на 13,4 млн грн

Від початку 2011 року фахівці Контрольно-ревізійного управління у Закарпатській області відшкодували порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 13,4 млн грн.

Про це  повідомили 15 червня у прес-службі КРУ в Закарпатській області.

Відшкодована упродовж п’яти місяців цього року сума є більшою на 5,8 млн грн за аналогічний показник минулого року.

Протягом цього року контрольно-ревізійний відділ у м. Мукачевому та Мукачівському районі забезпечив надходжень до бюджетів і бюджетних установ на суму 136,3 тис. грн, що становить 86,3 % виявлених порушень. Серед таких, зокрема, одержання власних надходжень на суму 20,37 тис. грн у Мукачівському професійному ліцеї сфери послуг, 8,34 тис. грн у Державному навчальному закладі «Мукачівський професійний ліцей» та донарахування й виплата передбачених надбавок та доплат на суму 10,03 тис. грн у Мукачівському професійному ліцеї сфери послуг.

А ОКРВ в м. Берегові та Берегівському районі вдалося забезпечити відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених внаслідок порушень законодавства, на загальну суму 467,79 тис. грн. Так, лише радгосп-завод «Мужівський» забезпечив надходження фінансових ресурсів на суму 215,5 тис. грн, відшкодував незаконних витрат на суму 10,5 тис. грн.

Крім того, під час проведення ревізії стану дотримання бюджетного законодавства щодо складання і виконання бюджету та фінансово-господарської діяльності у Грушівській сільській раді та дослідження ситуації, пов’язаної з продажем земель несільськогосподарського призначення, встановлено несплату коштів за продаж земельних ділянок на загальну суму 89,6 тис. грн. Зазначене порушення було повністю усунене під час ревізії.

zik.ua