Закарпатський “Фронт Змін” реалізовує проект корисних справ для громади області

Депутати і члени Закарпатської обласної організації партії “Фронт Змін” започаткували новий проект корисних справ для громади. Щомісяця у різних районах краю місцеві партійці визначають проблематичний громадський об’єкт, який необхідно відновити чи створити, роблять відповідну заявку до обласного партійного офісу, і потім спільними зусиллями шукають, а головне знаходять, можливість, щоб даний об’єкт запрацював. Робота ця не стосується індивідуальної допомоги громадянам кожного депутата по своєму округу, прямим обов’язком якого є відстоювати і захищати права виборців. Проект має характер благодійного і є справою швидше добровільною, аніж примусовою для виконання. Тим не менше, серед “фронтовиків” ідея знайшла жваву підтримку. І перше, на що зголосилися всі депутати і члени політичної організації “Фронт Змін” – це створення зеленої зони в центральній частині села Косівська Поляна Рахівського району.

Голова села Федір Митрюк неодноразово звертався по допомогу до бізнесменів, громадських організацій і партій з проханням допомогти облаштувати територію в центральній частині населеного пункту. У відповідь отримував тільки відмови, мовляв, є чимало більш важливих справ для вкладання коштів, тож сквер був не на часі. Коли з’явилася ідея проекту спільної допомоги “Фронту Змін” громадам районів, голова Рахівської районної організації, депутат місцевої райради Оксана Севч відразу запропонувала своїх підопічних. І от днями, оскільки весна на високогірну Рахівщину приходить пізніше, в Косівську Поляну з усієї області з’їхалися представники “Фронту Змін”. За кілька годин напроти місцевого Будинку культури з’явився акуратний ошатний міні-скверик із декоративним квітником і 15 туями від кожного району Закарпаття.

“Справа не потребує надмірних фінансових вкладень чи фізичних зусиль, тим не менше – жителі цього мальовничого села отримали від нас нехай невеличку, але реальну потрібну справу, – прокоментував зроблене голова Закарпатської обласної організації Політичної Партії “Фронт Змін” Валерій Лунченко. – Крім того, це корисна справа і для самих “фронтовиків”, бо ніщо так краще не згуртовує лави, як спільна праця. Ми переконалися, що це хороший почин, тож далі буде”.

Косівчани роботою партійців Арсенія Яценюка залишилися задоволені. “Це місце давно потребувало облагородження. Ви б бачили, що тут було до цього – розруха, болото, сміття, хаотичні паркування автотраспорту. Ще сякі-такі квіти жінки по селу назбирали б, щоб засадити, а от декоративна хвоя дорога, і грошей на це ні в кого не було. Тепер завдяки цій команді і дітей не соромно центром села провести”, – розповіла жителька Косівської Поляни Віта Гоцуляк.

Наступна локація, де розгорнуть свою громадську діяльність “фронтовики” – Воловеччина. Там партійці планують створити дитячий майданчик для малечі.