Майбутні лікарі з УжНУ урочисто отримали дипломи

У четвер, 16 червня, 148 студентів медичного факультету УжНУ отримали дипломи. З цієї нагоди  в облмуздрамтеатрі відбулися святкові заходи. Участь в урочистостях взяв голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

Медичний факультет, відкритий ще у 1945 році – один із найбільших факультетів УжНУ. Цьогоріч у ньому здійснюється вже 66-ий випуск студентів-лікарів та третій — студентів-фармацевтів. Загалом, за час свого існування, факультет підготував понад 8500 лікарів, що працюють нині не лише в Україні, але й у багатьох країнах світу. Варто відзначити, що підготовку фахівців тут забезпечують 28 докторів наук та професорів, 87 кандидатів наук та доцентів.

Насамперед новоспечених лікарів привітав їх наставник, декан медичного факультету Олександр Болдижар.

— Сьогодні можу вже сміливо називати вас колегами, – звернувся до випускників Олександр Болдижар. – Упродовж 6 років ви наполегливо здобували знання, щоб отримати не лише дипломи спеціалістів, але й шановане звання лікаря – представника найгуманнішої і найвідповідальнішої професії. Адже люди у білих халатах покликані рятувати найцінніше, що є в людей – життя.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Роман Шніцер, вітаючи випускників, відначив, що ініційоване Президентом України Віктором Януковичем реформування медицини, значною мірою залежить від кадрового потенціалу галузі.

— Україна потребує висококваліфікованих спеціалістів – лікарів. Реалії сьогодення потребують нових поглядів, знань та методів роботи. Хочу усім побажати: бути здоровими, самовдосконалюватися, ніколи не залишатися байдужими до людських проблем.

Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида побажав випускникам міцного здоров’я, добра, благополуччя, успіху, професійних здобутків та закликав не зупинятися на досягнутому.

— За допомогою батьків, родичів та викладацького складу ви збудували певний фундамент – отримали якісну освіту, що відкриває гарні перспективи. Тепер усе залежить лише від вас: таланту, працездатності, бажання постійно підвищувати свою кваліфікацію, переймати досвід колег. Переконаний, ви гідно продовжуватимете славні традиції закарпатської медицини.

Користуючись нагодою, керівник краю привітав усіх присутніх із професійним святом – Днем медика.
Прес-центр ОДА