На Іршавщині підліткова злочинність зросла на всі 100%

Найбільш гостро обговорювалось питання аналізу підліткової злочинності, правопорушень, шляхів попередження та усунення причин злочинності серед неповнолітніх, забезпечення належного виховання дітей в кризових сім’ях, запобігання сирітству.

За інформацією начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей РВ УМВС В.В. Волошишиновського спостерігається ріст злочинності серед неповнолітніх на 100 % у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року ( 8 злочинів проти 4). Однак коефіцієнт підліткової злочинності (на 10 тис . неповнолітніх) З.1 при середньо обласному 6.1.

Окрема увага приділялась питанню профілактичної роботи з неповнолітніми, засудженими до мір покарання, не пов’язаних з позбавленням волі та тим, які скоїли правопорушення. Тому, що саме байдужість та бездіяльність стосовно цієї категорії неповнолітніх нерідко призводить до трагічних наслідків, через безвихідь спонукає дітей до скоєння нових тяжких злочинів.

У своєму виступі Г.В. Попович, начальник служби у справах дітей ,відмітила, що все більше масового характеру набувають випадки, коли бездоглядними стають діти при живих батьках. Останні в пошуках заробітку фактично втрачають свою дитину. Чим вона живе, з ким дружить, чому рідко приходить додому, пропускає заняття – батькам байдуже. Тільки розводять руками, коли дізнаються від правоохоронних органів, що їхнє “чадо” має причетність до низки злочинів.

Леся Томич, начальник відділу соціального захисту дітей, профілактики злочинності та правопорушень служби у справах дітей більш детально висвітлила діяльність служби у справах дітей райдержадміністрації з питань профілактики правопорушенням та запобіганню бездоглядності. Спільно Іршавським райвідділом МВС України в Закарпатській області та відділом освіти райдержадміністрації затверджено наказ № 14/49/1 від 2 лютого 2011 року «Про заходи щодо запобігання бездоглядності, профілактики правопорушень серед дітей та підлітків протягом 2011 року», спільно з РЦСССДМ розроблено та затверджено наказ № 01-05/4/5 від 21 січня 2011 року «Про затвердження складу комісії та проведення спільних соцінспектувань», на виконання положень Конвенції ООН про права дитини розроблено та затверджено районний план дій.

 Іршавська райдержадміністрація