Рахівські діти оздоровлювались на Слобожанщині

10 червня із оздоровлення в Борівському районі Харківській області додому повернулася група школярів з Рахівщини.
Обмін делегаціями дітей під час канікул передбачено договором, який у грудні минулого року підписали керівники нашого та згаданого району Слобожанщини. Цей документ передбачає налагодження взаємовигідних економічних, соціальних і культурних зв’язків між органами місцевого самоврядування, підприємствами та установами обох районів.

Сорок учнів різних соціальних категорій з Чорної Тиси, Ясіня, Лазещини, Квасів, Білина, Рахова, Лугів, Видрички, Розтоків, Середнього Водяного, Білої Церкви та Росішки відпочивали у приміському дитячому оздоровчому таборі “Орлятко”.

– Слобожанщина була цікавою для нас не тільки незвичними рівнинними пейзажами, а й екскурсіями, спортивними змаганнями, різноманітними конкурсами, вікторинами та концертами, під час яких наші дівчата і хлопці залюбки демонстрували свої таланти, – каже вчитель Рахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Людмила Шуста. Вона супроводжувала групу наших школярів разом з колегами Михайлом Никоряком з Чорної Тиси, Марією Харбакою з Розтоків, Василем Микульцем з Росішки, Наталією Келемен-Попшею з Білої Церкви, керівником групи Василем Писарем з Квасів та лікарем-педіатром Анною Фурик. – У закладі створено всі умови для повноцінного відпочинку підростаючого покоління. На території табору розміщено 29 дерев’яних спальних будинків. Там є власний обладнаний пляж, ігрова, ізолятор, їдальня, сцена, душова, захисне укриття для танцювального майданчика, гойдалки, каруселі, волейбольний та футбольний майданчики. Для проведення культурно-масових заходів на території табору збудована крита естрада. Водопостачання – з артезіанської свердловини.

Діти задоволені відпочинком у мальовничій екологічно чистій лісовій зоні, на березі Червонооскільського водосховища. Прибувши до Рахова, вони захоплено ділилися враженнями, хоч трохи й стомилися від дороги, адже добиралися додому добу, спочатку потягом, потім – автобусом.

– Відпочинок і справді був надзвичайно змістовним, – розповіла чотирнадцятирічна Наталія Харбака з Розтоків. – Кожного дня – інша програма. Цікавими були оглядові екскурсії по Харкову, до Свято-Успенського та Свято-Миколаївського монастирів у Святогірську і селі Чернещин, на агрофірму „Новий шлях” у цьому селі, зустріч з чемпіоном світу з багатоборства, купання у місцевому водосховищі. Учні зі шкіл Борівського району приїздили до нас щодня з іншою програмою. Так, ми були учасниками спільних тренінгів, імпровізованих казок, розважальних ігор, Дня Нептуна та інших масових заходів.

– І діти цікаво відпочили, і педагоги почерпнули чимало пізнавальної інформації, яка знадобиться у позакласній та виховній роботі, – додав керівник групи Василь Писар. – А взагалі наше перебування на Слобожанщині відбувалося під пильною увагою керівників Борівської районної влади та представників засобів масової інформації, починаючи з приїзду на вокзалу Харкові й завершуючи зустріччю з потяга у Мукачеві при поверненні додому…

У Рахові ж групу юних туристів зустрічали не тільки рідні та батьки, які хвилювалися за своїх дітей та з нетерпінням хотіли дізнатися, чи ті добре відпочили і набралися сил, а й голова райдержадміністрації Дмитро Андріюк. Він підкреслив, що двосторонній обмін дітьми стане традиційним і наразі школярів з Борівсього району чекають на Рахівщині. Разом з цим, літній відпочинковий сезон триває і влада докладає зусилля, щоб оздоровити понад 50% маленьких мешканців району.

Джерело: Рахівська районна державна адміністрація