В Ужгороді обласний депутат-регіонал Андрій Андріїв приймав краян

У четверг, 16 червня, в Ужгороді у прес-центрі газети «Закарпатська Правда» відбувся прийом громадян депутатом Закарпатської обласної ради від Партії регіонів, членом Постійної комісії облради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення Андрієм Євстаховичем АНДРІЇВИМ.

На прийом до депутата прийшли громадяни з Ужгорода, Ужгородського та інших районів області. Так, звернулася Ольга Михайлівна Бабука з села Зарічево Перечинського району. Жінка-інвалід, яка є членом Перечинської районної організації Спілки інвалідів, просила насамперед не за себе, а за всіх жителів району, котрі мають обмежені фізичні можливості. «Нам навіть нема де зібратися та поговорити, поділитися радощами чи проблемами, порадитися, – розказала жінка. – Ми просимо небагато: допоможіть нам отримати десь біля потічка кілька соток землі, аби ми собі там поставили свого роду альтанку, столик та лавиці й могли бодай у неділю зустрічатися». Андрій Андріїв одразу ж звернувся до голови Перечинського району з проханням знайти таку ділянку, про яку просять люди, і до якої власне можна було б забезпечити під’їзд чи безперешкодний підхід для інвалідів. Попри це, Андрій Євстахович пообіцяв допомогти О. Бабуці з лікуванням її хворого сина.

Чимало краян звернулися до депутата з питаннями працевлаштування. Так, Вікторія з Ужгорода спитала поради: «Підкажіть, куди звернутися дитині після закінчення вузу, а саме романо-германського факультету УжНУ? Дівчина добре знає англійську, німецьку, але каже, що душа не лежить до викладання у школі. Тим більше, що в Ужгороді й проблема з такими вакансіями. Де би нам пошукати заробіток?» 

«У даному випадку я вважаю, що людина, яка має знання і бажає працювати, без роботи не залишиться, – порадив депутат. – Певна річ, треба звернутися насамперед до Центру зайнятості. Нерідко роботодавці через них шукають саме спеціалістів зі знанням іноземних мов. Попри це, я би рекомендував розіслати резюме по всіх підприємствах з іноземними інвестиціями в краї, їм також нерідко потрібні перекладачі, я допоможу з такими контактами. До всього, можна займатися репетиторством».

Багатодітна мати-одиначка Тетяна Огурчак з Ужгорода, на утриманні якої три доньки (1997 та дві 2002 року) прохала допомогти отримати для дітей путівки на оздоровлення, що передбачені чинним законодавством. Так само з проханнями допомогти з оздоровленням звернулися ще дві жительки Іршавського району. Усім жінкам А. Андріїв пообіцяв зателефонувати особисто і сказати, куди й коли звертатися за путівками на оздоровлення, оскільки наразі ще тривають відповідні тендерні процедури з закупівлі путівок.

Прес-центр “Закарпатська правда”

karpatnews.in.ua