Закарпаття: Клич друзів — граймо разом!

Виноградівська міська рада знову стала переможцем чергового гранту. Цього разу група активістів на чолі з депутатом Михайлом Русанюком (за підтримки Мирослава Біланчука, Михайла Романа, Артура Івашка, Мальвіни Савинець, Віктора Альошина) виборювали кошти у конкурсі Фонду братів Кличків та їх партнерів – компанії «Кока-Кола Україна» та фундації «Кока-Кола» у рамках програми «Клич друзів – граймо разом!», що акцентується на сімейному активному дозвіллі.

Організатори конкурсу отримали понад 200 заявок з різних великих і малих міст, селищ та сіл України. В числі 12 переможців  і єдине місто із Закарпаття – Виноградів.

Проект «Клич друзів – граймо разом!» сприяє відродженню фізичної культури серед підлітків та популяризує активний спосіб життя. Відтепер і виноградівські дітлахи, як і харківські, донецькі, одеські, дніпропетровські, львівські, зможуть користуватися стандартним обладнанням майданчика, вартість якого сягає понад 50 тисяч гривень, грати в баскетбол, настільний теніс, інші спортивні ігри. А всього на сьогодні у рамках проекту по Україні вже збудовано та відкрито 91 спортмайданчик прибудинкового формату, наш за рахунком 92-й. Загальна площа одного майданчика становить близько 250 кв. м., вони повністю відповідають усім сучасним екологічним вимогам безпеки та вирізняються стильним, яскравим дизайном.

Представники фундації «Кока-Кола» самі приїхали до Виноградова, встановили майданчик. Будівельні матеріали для металічних кріплень охоче виділив директор заводу залізобетонних виробів Федір Щербан.

І ось минулого вівторка відбулося урочисте відкриття нового майданчика. На нього зібралися    сотні хлопчиків та дівчаток, їх батьків, жителів міста – і не лише з мікрорайону. З цієї нагоди присутніх привітали перший заступник міського голови Василь Ціцей, ініціатор проекту Михайло Русанюк, директор Закарпатської філії компанії «Кока-Кола» Олександр Матюков, координатор проектів Тетяна Дмитрієва. А потім почалося справжнє дитяче свято.  І конкурси – з волейболу, футболу, настільного тенісу, підтягування на канаті, на кільцях, брусах тощо. Переможців чекали спортивні призи – волейбольні і баскетбольні м’ячі, тенісні ракетки, іграшки, солодкі напої тощо.

Відтепер дітлашня мікрорайону має можливість щодня займатися спортом. Головне, аби не поламали, а якнайдовше зберегли подарунок фонду братів Кличків, спортивна  слава яких починалася саме з такого майданчика біля їх багатоповерхівки.

Мальвіна Савинець, Новини Виноградівщини

karpatnews.in.ua