Ху Цзіньтао починає візит до України з відвідин Криму

Найвпливовіша людина світу за версією Forbes, лідер Китаю Ху Цзіньтао прибуває з “епохальним” візитом до України.Голова КНР розпочне свій візит з відвідин Криму. Офіційна ж частина пройде 20 червня в Києві. На цей день заплановано переговори Ху Цзіньтао з президентом України Віктором Януковичем.

Візит Ху Цзіньтао експерти вважають найбільш резонансним за останні три роки – після візиту до України президента США Джорджа Буша. Досі Ху Цзіньтао, визнаний журналом Forbes за підсумками 2010 року найвпливовішою людиною планети, у Києві ще не був. Лише 10 років тому Україну відвідав його попередник, Цзянь Цземінь.

Нагадаємо, відносини між Україною і Китаєм пожвавилися після візиту до КНР Віктора Януковича, а потім і прем’єра Миколи Азарова.

Українська влада розраховує на значні інвестиції Китаю. Як повідомив глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, візит Ху Цзіньтао має стати “імпульсом для оптимізації і наповнення прагматичним змістом двосторонньої співпраці, насамперед, у торговельно-економічній, фінансово-інвестиційній і науково-технічній сферах”.

Планується, що за результатами візиту буде підписана Спільна декларація, яка формалізує попередні домовленості щодо встановлення між Україною і КНР відносин стратегічного партнерства.

У рамках візиту сторони мають намір укласти також цілу низку міжурядових і міжвідомчих угод і контрактів.

tsn.ua