Кохання посеред хаосу: світ облетіло фото поцілунку під час погромів у Ванкувері

Світовою сенсацією стала фотографія молодих людей, які цілуються, лежачи на асфальті, не звертаючи уваги на хаос навколо них під час погромів хокейних фанатів у Ванкувері. Цей знімок зробив канадський фотограф Річард Лем.  Багато світових ЗМІ опублікували його, використавши як підпис знамените гасло “Займайтеся коханням, а не війною!”.В Америці цю пару вже охрестили “секс-символом ванкуверських погромів”.  Закохані стали не менш відомими, ніж собака з Греції, яка бере участь у всіх протестах в Афінах. Пізніше репортерам вдалося розшукати хлопця та дівчину, зображених на фото. Ними виявилися австралієць Скотт Джонс та його канадська подружка Алекс Томас. І з’ясувалося, що молодих людей збила з ніг не пристрасть, а бійці спецпідрозділу поліції.

Фото, зроблене з іншої точки, підтверджує версію, що дівчину на асфальт поклали зовсім не люблячі руки.
“Коли поліція кинулася до натовпу, ця пара намагалася триматися разом, але вони не встигли зреагувати вчасно, і двоє співробітників спецназу їх штовхнули. Дівчина вдарилася головою об бруківку, хлопець упав на неї зверху. Було видно, що їй боляче, вона плакала, але бійці ОМОНу дали їм стусана на прощання і пішли далі”, – розповів очевидець події Вільям.

Фотограф, який зробив історичний знімок, розповів, що сцена не була постановочною – він випадково побачив, що відбувається, і не знав передісторії.

Нагадаємо, що в результаті заворушень у Ванкувері, які виникли після поразки місцевої хокейної команди у вирішальному сьомому матчі фінальної серії плей-офф Кубка Стенлі, постраждали більше 150 людей, були спалені десятки автомобілів і розграбовані безліч магазинів.

tsn.ua