Ужгородський центр зайнятості спілкувався з батьками школярів-ромів

На запрошення директора Концівської ЗОШ Олени Федорової заступник директора Ужгородського районного центру зайнятості Сергій Лозовий та начальник відділу активної підтримки безробітних Мар’яна Гайдур взяли участь у батьківських зборах, які проводилися для батьків-ромів, діти яких навчаються у Концівській ЗОШ. Зустріч відбувалася безпорсередньо у ромському поселенні.

Педагогічний колектив Концівської школи вболіває за майбутню долю ромських дітей і  приділяє максимум уваги для їх навчання та розвитку, але в роботі з цією категорією учнів виникають деякі проблеми через систематичне невідвідування ромських дідей школи, що дуже турбує вчителів. З метою проведення роз’яснювальної роботи з батьками була організована зустріч.
 
Маленькі роми демонстрували для присутніх батьків та гостей чудовий концерт, підготовлений під керівництвом вчителів школи. Продемострували танці, пісні, декламування віршів. Виступили також учасники художньо-драматичної студії, яка працює при групі продовженого дня (керівник Я. І. Рендер).
 
Після завершення концерту була проведена відверта бесіда із батьками-ромами про необхідність відвідування дітьми школи, навчання, виховання, збереження здоров’я.
 
Сергій Лозовий роз’яснював присутнім ромам: для того, щоб людина могла реалізувати себе у житті, їй потрібно здобути професію, а для цього потрібно мати хоча б базову середню освіту. Переглянувши концерт, який продемонстрували учні, можна відмітити що всі вони є розумними, талановитими та здібними до навчання. І для того, щоб інтегруватися в українське суспільство необхідно з розумінням ситуації ставитися до виховання підростаючого покоління.
 
Щоб  користуватися благами цивілізації необхідно бути грамотними та освіченими громадянами. Для батьків-ромів, які хочуть працювати, надано інформацію про послуги служби зайнятості, спрямовані на сприяння у працевлаштуванні незайнятого населення.

Джерело: Закарпатський регіональний центр зайнятості

mukachevo.net