З 65 населених пунктів Ужгородщини генплани мають 47

 
Управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Закарпатської ОДА 8 червня провело нараду під головуванням головного архітектора області з питань розроблення містобудівної документації в Ужгородському районі (схеми планування території району, генеральних планів населених пунктів).

В Ужгородському районі нараховується 65 населених пунктів: з них 47 мають генплани, 14 генплани відкориговані, 4 генплани перебувають у стадії розробки.

Відділом регіонального розвитку, містобудування та архітектури Ужгородської районної державної адміністрації розроблено районну програму “Розроблення та коригування генпланів населених пунктів Ужгородського району на 2011-2015 рр.”, яка станом на сьогоднішній день подана на затвердження сесії Ужгородської районної ради. Першочерговими заходами програми є розроблення генпланів сіл Барвінок, Оноківці та Кінчеш. Вартість проектних робіт, в т.ч. топогеодезичного знімання території села Барвінок, становить 400 тис. грн.

З-поміж іншого розроблено та затверджено схему планування території Соловківської сільської ради. Генплан села Розівка проходить державну експертизу, генплан села Нові Горяни пройшов громадські слухання. В стадії розробки генплани наступних сіл – Концово, Невицьке, Сторожниця, Руські Комарівці.

Як повідомили Закарпаття онлайн в Управлінні регіонального розвитку, містобудування та архітектури Закарпатської ОДА, проблемним питанням залишається відсутність оновленої топозйомки по всіх населених пунктах району.

За результатами наради присутні вирішили підтримати нагальну необхідність розроблення Схеми планування території Ужгородського району, генеральних планів сіл та вжиття заходів щодо прискорення їх розробки. Управлінню регіонального розвитку, містобудування та архітектури рекомендувано сприяти сільрадам у виборі генпроектувальника та наданні погодженого обласною містобудівною радою “Завдання на проектування”.

zakarpattya.net.ua