Закарпаття: Дитячі санаторії краю проінспектував губернатор Олександр Ледида

З досить позитивним показником по оздоровленню дітей, край входить у першу п’ятірку областей України. Сезон щойно розпочався, відпочивають не лише юні закарпатці, а й школярі з-за меж області. Перевірити якість дитячого відпочинку навідався керівник Закарпаття Олександр Ледида. Разом із ним дитячі здравниці інспектували заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, головний санітарний лікар області Володимир Маркович, начальник обласного управління охорони здоров’я Роман Шніцер, керівники обласних управлінь, рятувальники.

Оздоровчий табір «Човен» у с. Керецьки на Свалявщині має чим похвалитись. Дітлахи тут розважаються на двох волейбольних та двох баскетбольних майданчиках, тенісному корті, гандбольній площадці та футбольному міні-полі. Незадоволений Олександр Ледида станом місцевого басейну – він наразі не працює. Приймати водні процедури дітям заважає відсутність коштів на ремонт та одвічна економія води.

– Ця проблема, на жаль, знайома багатьом санаторіям краю. Але у нас є необхідні приміщення і використовувати їх треба у повному обсязі. Вирішити основні проблеми так, щоб діти змогли якісно відпочивати, зможемо упродовж тижня, – впевнений очільник області Олександр Ледида.

Влітку юних відпочивальників на Закарпатті оздоровлюватимуть у 562 закладах. Задля якісного проведення кампанії виділено 24,103 млн. грн. Особливу увагу приділяють харчуванню. До прикладу, у санаторії «Човен» за 38 гривень на день дітвора смакує свіжими фруктами і овочами, м’ясо-молочними продуктами, соками, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Калорійність і свіжість продуктів, умови проживання та відпочинку ретельно контролюють санепідеміологи. З початку сезону ними вже проведено 352 перевірки, 124 з них – комплексні, з залученням місцевих органів влади.

– У цьому році виконали всі планові завдання, і всі оздоровчі заклади області отримали дозволи. Жодного закладу не відкрито без нашого дозволу, – запевнив головний санітарний лікар Закарпаття Володимир Маркович.

Колектив іншого дитячого табору – «Мрія» – просить відремонтувати міні-корпуси та встановити індивідуальне опалення. Натомість, заклад пишається великим басейном (його планують «запустити» з дня на день) та насиченою програмою відпочинку:

– Кожен день різна програма! Ми маємо і розваги, і заняття, і турпоходи, у нас є розроблений план. З дітками займаються педагоги, які знають свою справу, всі – відмінники освіти, – розповіла директор дитячого оздоровчого комплексу «Мрія» Ганна Топилко.

Візит підсумувала нарада. Головні завдання сьогодні – зробити всі півтисячі дитячих закладів краю «відмінниками» оздоровлення. А такі перевірки, обіцяє Олександр Ледида, віднині стануть традиційними.

zakarpatpost.net