Закарпаття: Сьогодні – День медика. Напередодні в області відбулися урочисті заходи

Сьогодні, своє професійне свято відзначають представники однієї з найблагородніших професій, люди, які покликані рятувати життя і зміцнювати здоров’я – медики.

У п’ятницю, голова обласної ради Іван Балога відвідав обласну дитячу клінічну лікарню. Головний лікар, депутат облради  Єлизавета Біров повідомила, що заклад в останні роки потужно оновлює матеріальну базу, в тому числі й за допомоги меценатів. Окрім того, лікарня бере участь у проекті «Європейська колиска».

«Останнiм часом у нас сталося багато добрих змiн. Ми вiдкрили перше в областi вiддiлення недоношених новонароджених дiток. Розширили вiддiлення реанiмацiї з чотирьох до двадцяти лiжок. Закупили 12 слідкуючих моніторів і сервер. В лютому на сесії облради виділено кошти на центр реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи «Росинка». Невдовзі тут розпочнуться роботи» – поділилася з планами Єлизавета Біров.

Голова обласної ради Іван Балога привітав колектив і відзначив, що їх праця вкрай відповідальна – адже вони бережуть здоров’я підростаючого покоління.

Опісля голова обласної ради взяв участь в урочистостях з нагоди дня медика, що відбулися в приміщенні «Падіюну». Тут привітати  працівників галузі міста прийшли Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, його перший заступник Віктор Трикур, начальник управління охорони здоров’я ОДА Роман Шніцер.

Віктор Погорєлов відзначив, що медична галузь міста успішно розвивається. «Досягнення наших лікарів, незважаючи на те, що вони працюють в непростих умовах є доволі значними. Від щирого серця бажаю вам і вашим сім’ям добра та затишку», – звернувся до лікарів Ужгородський міський голова.

Іван Балога теж долучився до численних вітань, повідомили zakarpatpost.net  у прес-службі облради. 

«Бережіть здоров’я наших краян, старше покоління, боріться за життя кожної людини. Медицина – чи не найважливіша галузь. Сьогодні влада робить все, щоби збільшити обсяг інвестицій в наш край, в тому числі й обласний центр.  А інвестиції в охорону здоров’я – це інвестиції в майбутнє. Органи місцевої влади – партнери медиків. Ужгородській спільноті хочу подякувати за те, що впродовж років лікарі з обласного центру  є активними депутатами рад різного рівня, які активно лобіюють інтереси галузі», – відзначив Іван Балога.

Опісля медиків нагородили грамотами та цінними подарунками.

zakarpatpost.net