Закарпаття: Депутати від Батьківщини не дали закрити сільську школу на Мукачівщині

Завдяки оперативним діям, вжитим чотирма депутатами від «Батьківщини» Кальницької сільської ради та активістам партії «Батьківщина» вдалося відстояти школу у селі Кузьмино, яку районна влада має намір закрити.

Днями на сесії Кальницької сільської ради Мукачівського району з ініціативи районної влади відбулося обговорення питання про реорганізацію Кузьминської ЗОШ І-ІІ ступеня на ЗОШ І ступеня (село відноситься до Кальницької сільради). За словами районних чиновників, школу збираються реорганізовувати через погану наповнюваність, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у прес-службі Закарпатської обласної організації парії ВО «Батьківщина».

Однак, як повідомив представник місцевого осередку партії «ВО «Батьківщина» Віктор Сулима, якщо закриють цю школу, то дітям до найближчого навчального закладу доведеться ходити по 5-7 кілометрів щодня. Тому депутати від «Батьківщини» поінформували громадян про рішення, що готується районною владою, провели консультації і, як наслідок їхньої активної позиції, це питання навіть не винесли на розгляд сесії, оскільки було заздалегідь відомо, що підтримки воно не знайде.

За словами Віктора Сулими, районне керівництво ще сподівається скликати з цього питання сільські збори, однак і там рішення про закриття школи підтримки не знайде.

zakarpatpost.net