Закарпаття: Дитячий ансамбль «Кирниченька» з Іршави відзначив “дорослий” ювілей

В приміщенні Іршавського районного будинку культури відбувся концерт з нагоди 30-ти річчя дитячого зразкового фольклорного  ансамблю «Кирниченька»,  незмінним керівником якого є Едіта Токар(Канчій). Декілька поколінь учасників «Кирниченьки» зібрались в переповненому залі, щоб відсвяткувати цей чудовий ювілей. Без сумніву, що своєрідною родзинкою концерту був вихід учасників старшого, середнього поколінь колективу, які з радістю та гумором пригадували цікаві миттєвості концертно-гастрольного життя «Кирниченьки».

Душевність, сердечність самого дійства нікого з глядачів не залишила байдужим. Бурхливі оплески були найкращою оцінкою для всіх, хто виходив на сцену. До глибини душі зворушив глядачів виступ МиколиЯмбора з танцем «Козачок», вокального квартету з Вінничини «З роси і води».

Та головними дійовими особами на сцені були самі учасники «Кирниченьки». За багаторічну діяльність «зразковий» дитячий ансамбль «Кирниченька» брав участь майже у 700 концертах у різних містах і селах України та за кордоном (Угорщина, Румунія, Словаччина, Білорусія та ін.), повідомляє сайт irda.gov.ua

Так, на ІV Міжнародному фестивалі дитячого фольклору «Котилася торба…» м.Дубно Рівненської області колектив нагороджений дипломом лауреата І премії (2008 рік), нагороджений дипломом лауреата заключного концерту кращих художніх колективів і окремих виконавців-учасників творчих звітів районів і міст Закарпаття з нагоди 18-річчя Незалежності України, (2009 рік), дипломом за найкращий виступ на Міжнародному фестивалі «Віра, Надія і Любов» м. Очаків (2009 рік), дипломом за участь у Національному Сорочинському ярмарку 2009 року, дипломом Міністерства культури і туризму України за участь у заключному етапі фестивалю мистецтв України за високу творчу майстерність (2009 рік), подяка фестивалю «Родослав» м.Івано-Франківськ (2009 рік), дипломом Міжнародного з’їзду «Діти без політики» м.Брест, республіка Білорусь (2009 рік), дипломом V Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого фольклору «Котилася торба…» за перемогу в номінації «Успадкування та відтворення регіональних традицій дитячого фольклору» (2010 рік).

Славиться наша Іршавщина талантами і безперечно неординарним та прекрасним колективом «Кирниченька». Чималою заслугою в успіху колективу є трудолюбивість, талант самої Едіти Василівни та батьків, які часто є спонсорами в гастрольній діяльності.

zakarpatpost.net