Генпрокурора просять розібратися з Берегівською райрадою, яка встає під угорський гімн

Голова Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк направив депутатське звернення генеральному прокурору Віктору Пшонці, у якому просить внести протест на рішення Берегівської районної ради Закарпатської області про використання національного гімну Угорщини під час проведення сесій ради.Про це повідомили unian.net у прес-центрі НРУ.

Б.Тарасюк зауважив, що у даному випадку йдеться про використання на офіційному рівні у роботі органу місцевого самоврядування поряд з державною символікою України національної символіки іншої держави, чим фактично штучно провокується проблема сепаратизму. «Це рішення районної ради суперечить Конституції України та законам України і є провокаційним за своїм змістом», – наголосив Б.Тарасюк.

«Хочу звернути вашу увагу на те, що це вже не перший випадок відверто провокаційних дій з боку органів місцевого самоврядування на території Закарпатської області. Приблизно в такому ж дусі Закарпатською обласною радою на офіційному рівні штучно культивується питання «русинства».

Подібні процеси можуть призвести до створення передумов для внутрішньої конфронтації як всередині однієї з областей України, де історично склалася своєрідна спільнота людей різних національностей, які століттями живуть у мирі та злагоді, так і на території інших областей України», – йдеться у депутатському зверненні до генпрокурора.

Нагадаємо, що 18 червня депутати Берегівської районної ради на Закарпатті ухвалили рішення про те, щоб починати свої засідання з виконання Державного гімну України та угорського національного гімну.