Закарпаття: Близько тисячі ділянок, розданих колишнім мером Ужгорода, перебувають у зоні затоплення

Прокурор Ужгорода Іван Штефанюк висунув протест на рішення Ужгородської міської ради про виділення тисячі земельних ділянок у заплаві Ужа, адже це місце є зоною потенційного затоплення у разі будь-якого паводку. Ділянки, виділення яких опротестовує прокурор, розміщені переважно в районі Саксаганського, Ярослава Мудрого. Водночас незаконним є й виділення двох сотень земельних ділянок під забудову в охоронній зоні аеропорту “Ужгород” (цьогоріч Ужгородська транспортна прокуратура вже видавала приписи щодо припинення будівельних робіт на приаеродромній території).

Причиною таких протестів стало те, що виділення землі відбувалося без жодних експертиз і погоджень, у тому числі і з Управлінням меліорації та водного господарства у Закарпатській області. “Землі видавалися подекуди в місцях, заборонених та непридатних для будівництва. Люди навіть не розуміли, де їм видають ділянки. В заплаві річки, близь аеропорту, на озерах…

Бувало, що особам, котрі не проживають в місті, видавалися городи, які роками обробляли ужгородці. Ці цинічні рішення обурюють мене і мешканців міста!”, – прокоментував міський голова. Віктор Погорєлов повідомив: восени місто матиме новий Генеральний план, і відтак усі земельні питання вирішуватимуться згідно із ним, себто, відповідно до стратегії розвитку Ужгорода та висновків фахівців різних напрямків.

Тим часом в місті триває інвентаризація стану справ із землею і до її завершення діє мораторій на розгляд питань виділення та приватизації земельних ділянок, – повідомили газеті “НЕДІЛЯ” у прес-службі міської ради.

Для довідки: як свідчать попередні результати інвентаризації землі в місті, протягом  2006-2010 років міською владою під головуванням Сергія Ратушняка було виділено понад 4 тисячі земельних ділянок.

nedilya.at.ua