Закарпаття: Гроші є, а дороги не ремонтують…

У понеділок, 20 червня, очільник краю Олександр Ледида та його перший заступник Іван Бушко зустрілися з начальником служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василем Марковичем. На ремонт закарпатських доріг у 2011-му заплановано майже 55,467 млн. грн. З них майже 40 млн. грн. використають, аби привести до ладу автошляхи державного значення. До того ж, нещодавно область отримала додатково 30 млн. грн. з державного бюджету.

За ці гроші відремонтують державні траси Мукачево  – Берегово – Лужанка, Берегово – Виноградово – Копаня, Вилок – Дяково, Мукачево – Івано-Франківськ – Рогатин, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Іншу частину коштів – близько 10 мільйонів – використають на ремонти доріг місцевого значення Іршавського, Тячівського, Міжгірського, Мукачівського, Берегівського та Виноградівського районів. До речі, саме останній може похвалитись найшвидшими темпами ремонтних робіт – вартість виконаних уже сягнула мільйона гривень.

– Нам потрібно не просто якомога швидше привести дороги до ладу. Зробити це треба якісно. Стан закарпатських автошляхів контролюватиму особисто – під час кожної поїздки областю, – наголосив керівник краю Олександр Ледида.На сьогодні досить складною залишається ситуація з ремонтом доріг Тячівщини.

Зі слів Василя Марковича, зараз дорожники шукають професійних підрядників для виконання робіт:

– Гроші у нас на рахунках є. Труднощі виникають, здебільшого, через нестачу техніки та затяжну процедуру тендерів на виконання робіт, – зауважив  начальник служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Маркович. Водночас, щодо вчасності освоєння коштів головний дорожник області сумнівів не має.

zakarpatpost.net