Закарпаття: В області готують спільні навчання військових та рятувальників МНС

У вівторок, керівник краю Олександр Ледида зустрівся  з командувачем Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України Юрієм Думанським.Першим питанням обговорили програму перебування на Закарпатті Начальника Генерального Штабу Григорія Педченка, з яким, за планом, керівництво області зустрінеться у середу, 22 червня.

Також під час зустрічі підняли важливе для краю питання – можливість спільних навчань військових та рятувальників щодо запобігання надзвичайним ситуаціям. На думку присутніх, зусилля військових та мнс-ників у цій справі треба об’єднувати, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Адже перші часто мають технічні можливості (зі слів Юрія Думанського, тільки у 2010 вони самотужки відремонтували 12 вертольотів), другі – професійні рятувальні навики. Допомагати з пальним та всіляко сприяти проведенню навчань пообіцяв Олександр Ледида.

З таким проханням до військових вже звертались і керівники інших західних регіонів – Чернівецької та Івано-Франківської областей. Сторони домовились зробити усе можливе, аби налагодити таку співпрацю.

zakarpatpost.net