В Україні очікується сильне похолодання, грози та шквали

З 25 червня зниження температури почнеться на Заході, Півночі і в Центрі України. У західних областях температура повітря складе +15 – +20 градусів.

Починаючи з 25 червня в Україну прийде холодний атмосферний циклон, який буде дуже активним, наприклад, на заході Україні температура складе +15 – +20 градусів тепла. Про це повідомив начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда.

“Похолодання, яке проходить зараз, минає. Вже починаючи з 23-24 червня температура повітря підвищиться до +25 – +30 градусів, але вже 25 червня в Україну прийде холодний атмосферний циклон, який буде досить активним. Зниження температури почнеться на Заході, Півночі і в Центрі України. У західних областях вона складе +15 – +20 градусів. З 26 червня температура знизиться на Сході країни та півдні “, – сказав Кульбіда.

За словами глави Гідрометцентру, зниження температури буде продовжуватися досить довго і буде супроводжуватися інтенсивними грозами, градом та шквалами.

“Особливо інтенсивні грози будуть в Одеській, Миколаївській, Київській та Житомирській областях. Можливо навіть механічне пошкодження частини врожаю”, – додав Кульбіда.

У той же час він зазначив, що вже в липні температура в Україні може досягати +30 – +35 градусів тепла.

tsn.ua