Закарпатцю дали 3 роки в’язниці за проїзд з фальшивим пенсійним посвідченням

Працівниками Закарпатської транспортної прокуратури підтримано обвинувачення щодо громадянина, який використовував підроблене пенсійне посвідчення для безкоштовного проїзду в приміських електропотягах. Нещодавно закінчився судовий розгляд кримінальної справи, в ході якого вина підсудного у вчиненні злочинів доведена в повному обсязі, призначено покарання – 3 роки обмеження волі та встановлено іспитовий строк терміном 2 роки.

Злочинець, як було встановлено,  ще у середині січня 2011 року підробив пенсійне посвідчення інваліда II групи, видане управлінням Пенсійного фонду України в Мукачівському районі на прізвище іншої людини і приклеїв до нього свою фотокартку та вніс рукописні виправлення, повідомили zakarpatpost.net  у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Так, 28 січня чоловік, маючи при собі підроблене пенсійне посвідчення, на станції «Мукачево-перевалочна» Львівської залізниці сів в електропоїзд сполученням Ужгород-Мукачево, не оплативши вартість проїзду. При перевірці проїзних документів пасажир пред’явив провіднику своє підроблене посвідчення.

Останній одразу ж розпізнав „фальшивку”, вилучив її та передав працівникам міліції. Своїми діями порушник вчинив злочини, передбачені ч.1 ст.358, ч.3 ст.358 КК України.