Закарпаття: В Чопі триває літнє оздоровлення дітей

За інформацією управління освіти, культури, молоді та спорту Чопської міської ради на базі загальноосвітніх закладів з 30 травня по 24 червня відкриті табори відпочинку з денним перебуванням, в яких відпочиває 440 дітей. Особлива увага під час відпочинку в таборах приділяється забезпеченню проведення дітьми цікавого та насиченого дозвілля та їх оздоровлення.

За дітьми закріплені 16 вихователів із числа педагогічних працівників шкіл, двоє фізичних інструкторів, дві медичні сестри. Велика увага приділяється харчуванню дітей.

Програма дозвілля включає в себе проведення краєзнавчих екскурсій, ознайомлення з визначними пам’ятками вітчизняної історії та культури. Відповідно до плану роботи за період перебування у таборах для дітей проводяться різного роду розважально – спортивні та культурні програми, повідомили zakarpatpost.net  у прес-службі Чопської міськради.

Так проведено спортивне змагання з міні-футболу серед юнаків та дівчат, спортивні змагання з  легкої атлетики для двох вікових категорій – молодшої та старшої вікової категорії. Окремо по таборах для молодших школярів проводилися спортивні змагання „Веселі старти”, для старших груп змагання з тенісу – розповідає заступник начальника Управління Єва Сюч. Проведені конкурси стінгазет «Моє літо», «Мій загін», конкурс малюнка на асфальті «Мої мрії».

Діти залучаються до перегляду кінофільмів на історичну тематику пов’язаних з воєнними подіями 1941-1945 років, до тематичних заходів присвячених розвитку українського конституціоналізму, історії національного державотворення.

Найцікавішими для дітей були конкурси „Міс табору” та „Містер табору” та конкурс „Бантик”. Питання про звіт роботи таборів буде заслухано на засіданні виконавчого комітету Чопської міської ради.

zakarpatpost.net