Закарпаття: В Ужгороді на Пагорбі Слави поклали вінки та корзини квітів до Вічного вогню

В Ужгороді на Пагорбі Слави вінки та корзини квітів до Вічного вогню поклали голова ОДА Олександр Ледида та перший заступник голови облради Володимир Закурений, Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, депутати міської та обласної рад, керівники силових структур.

Віддати шану загиблим прийшли й представники громадськості, молоді, мистецької еліти, релігійних конфесій. Щоб пам’ять про відважних синів і доньок нашої Вітчизни ніколи не потьмяніла в наших серцях та в серцях усіх прийдешніх поколінь на тисячоліття.

Нагадаємо, що 22 червня цього року виповнилось 70 років з дня початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. Саме цього дня Німеччина без офіційного оголошення війни напала на Радянський Союз.
З 2000-го року відповідно до Указу Президента України 22-го червня на всій території України оголошений День жалоби по жертвах Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-службі облради.

Сьогодні у містах і райцентрах України приспущені Державні Прапори із чорними стрічками на будинках та спорудах підприємств, установ і організацій, а також на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування.
Засоби масової інформації обмежать трансляцію розважальних програм радіо та телебачення.

Представники влади спільно з членами ветеранських організації України відвідують вдів та сім’ї ветеранів Великої Вітчизняної війни з продуктовими наборами та зі щирими словами подяки за мужні подвиги в нерівних боях з фашизмом, де понад 10 млн українців віддали своє життя за нашу свободу. Школярі зустрічаються з учасниками та очевидцями подій. А у бібліотеках діють розгорнуті тематичні виставки художніх творів і творів мистецтв, демонстраційні стенди з відповідної тематики.

zakarpatpost.net