Закарпаття: Ветерани війни та молодь Мукачева закликають не спекулювати на червоних прапорах

21 червня в Мукачеві відбулося засідання за круглим столом, приурочене до річниці початку Другої Світової війни. Участь у засідання взяли ветерани війни та представники молодіжних та громадських організацій Мукачева, зокрема «Батьківщина молода», «Ініціатива», «Жасмін». За підсумками діалогу за круглим столом було ухвалене Звернення до краян, текст якого наводимо повністю.

Звернення

Напередодні відзначення чергової річниці початку Другої Світової війни, ми – ветерани та молодь, які зібралися за круглим столом, щоб обмінятися думками про минуле та майбутнє України, вважаємо за потрібне звернутися до громадян краю та представників влади з такими словами.

Усі ми є патріотами своєї країни та бажаємо добра своїм співвітчизникам, однак ми змушені наголосити, що події, які мали місце під час відзначення Дня Перемоги 9 травня цього року, не мають повторитися. Обрана народом влада не повинна вносити розкол у суспільство, ухваленням нічим не обґрунтованих рішень на зразок вивішування червоних прапорів й насильно насаджувати нам примхи керівників інших держав.

Разом з тим хочемо звернутися до жителів краю з проханням бути мудрими й не піддаватися на подібні провокації. Пам‘ятаймо, що наша сила в нашій єдності, саме тому антидержавницькі та антиукраїнські сили намагаються нас посварити між собою, спекулюючи на різних поглядах на наше спільне минуле.

Ми свого часу захищали Батьківщину від ворожої зброї, агресії та насилля, натомість теперішня молодь теж мусить захистити свою країну в економічній війні, яку розгорнули проти України як інші країни так і певні сили при владі. Адже в країні, де шанують ветеранів та поважають працю молодих не ухвалюють таких законів, як, приміром, пропонована пенсійна реформа, яку реформою назвати не повернеться язик.

Всім, хто при владі, слід зрозуміти, що людина є головною цінністю будь-якої держави, тому тільки тоді ми зможемо побудувати заможну й сильну країну, коли можновладці думатимуть не про майно, чи землю, а дбатимуть про людей, які тут живуть.

Зверненням підписали усі учасники круглого столу, а саме: ветерани війни, представники громадських організацій Мукачева «Батьківщина молода», «Ініціатива», «Жасмін».

zakarpatpost.net