Балозі дали 236 мільйонів

З державного бюджету 2011 році виділено Міністерству надзвичайних ситуацій 305 мільйонів гривень додаткового фінансування.Про це повідомив глава Державного агентства з управління зоною відчуження Володимир Холоша, передає “Економічна правда”.
За його словами, з цих коштів 236 мільйонів гривень було надано на вирішення проблем, пов’язаних з чорнобильською проблематикою.

Зокрема, 9 мільйонів гривень виділено на придбання житла для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 5 мільйонів гривень – на медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань серед постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Також надано додаткові кошти на щорічну дозиметричну паспортизацію населених пунктів і препарати для отримання екологічно чистих продуктів на забруднених територіях.

139 мільйонів гривень виділено на підтримку в безпечному стані Чорнобильської атомної електростанції, із яких 10 мільйонів надано на ліквідацію проблем, які виникли внаслідок підвищення вартості енергоносіїв.

129 мільйонів гривень підуть на виплату пенсій для людей, які працюють в особливо шкідливих умовах праці, пов’язаних з іонізуючим фактором.

Частина коштів піде на розв’язання проблем у зоні відчуження, зокрема, на підготовку до пожежонебезпечного періоду.

Крім того, виділені кошти на ліквідацію та профілактику надзвичайних ситуацій, покращення медичної, соціальної та радіологічної складової роботи міністерства.

18 мільйонів гривень надано на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на території військової частини у Лозовій Харківська область.

rionews.com.ua