Мешканці ужгородського гуртожитку виграли суд у Львові

 
У понеділок, 20 червня Львівський апеляційний суд визнав незаконною приватизацію гуртожитку по вул. Богомольця в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді. Напередодні міська рада проігнорувала протест прокурора і віддала будинок комерційній структурі, залишивши людей на вулиці.

Жителі гуртожитку вже давно захищають своє право на житло. Ще в 90-их р.р. будинок було включено до статутного фонду ВАТ “Ужгородхліб”. Це відбулось всупереч тодішньому законодавству, про що свідчить і розяснення Фонду держмайна. Однак знайшлись ділки, які вирішили нажитись на мешканцях будинку. Вони не придумали нічого кращого, як оформити на свої структури людські квартири. Це рішення власники “Ужгородхліба” проштовхнули через виконком Ужгородської міськради. І хоч мешканці гуртожитку, у яких крали житло, провели пікетування мерії, це не вплинуло на керівництво міста: міський голова Погорєлов підписав це незаконне рішення міськвиконкому.

Але на захист людей стала прокуратура: п. Штефанюк опротестував це рішення. Саме протест прокурора розглядала міська рада на своїй сесії два тижні тому. Це питання викликало гарячі дебати, на сесії виступив прокурор міста, мешканці гуртожитку. Однак мер Ужгорода Віктор Погорєлов запропонував депутатам відхилити протест прокурора. Натомість представники “Батьківщини”. “Фронту Змін” та “УДАРу” закликали мера та депутатів стати на сторону людей і підтримати протест прокурора. Пізніше фракція “Батьківщина” оприлюднила поіменний список результатів цього ганебного голосування.

Вже наступного тижня мешканці гуртожитку з рішенням суду планують прийти під мерію і запросити мера Погорєлова на відкриту розмову: чому міська влада працює в інтересах нечистих на руку ділків, а прості люди мають відстоювати свої права аж у апеляційних судах за межами області?

“Ужгородські новини”

karpatnews.in.ua