Сьогодні у Мукачеві розпочали святкування Днів угорсько-єврейської культури

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, 23 червня в Мукачеві стартували Дні угорсько-єврейської культури, які триватимуть до 26 червня.

У рамках проекту “Без кордонів” заплановано провести чимало культурно-освітніх заходів серед яких концерти, презентації, лекції та перегляд кінофільмів.

Захід проводитиметься за підтримки Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Організаторами виступили єврейські громади Угорщини.

За словами президента Федерації єврейських громад в Угорщині Петера Фельдмайєра, мета заходу – презентація єврейської, угорської та закарпатської культур та їх взаємовідносини в історичному аспекті.

Організатори також зазначили, що Мукачево вибрали для проведення заходу через те, що в цьому місті яскраво видно як 20 століття вплинуло на культуру.

Всі заходи проведені в рамках проекту “Без кордонів” – безкоштовні.

З нагоди проведення Днів угорсько-єврейської культури, в міському Будинку культури відбудуться концерти за участі відомих виконавців.

Зокрема, 24 червня відбудеться концертна програма “Иногда любот, иногда обижают” за участі ансамблю “Будапешт Клезмер Банд” – гурту-виконавця нородної єврейської музики.

25 червня – концертна програма “Если б я был родником” за участі відомих виконавців народної угорської музики.

zakarpattya.net.ua