Іван Павло II стане покровителем електронних ЗМІ

Римські журналісти попросили Папу Римського Бенедикта ХVI призначити святого-покровителя електронних ЗМІ. Найбільш відповідною кандидатурою репортери визнали попередника нинішнього Папи Івана Павла II.

З цим проханням до Папи 22 червня звернувся голова Асоціації римських хронікерів Романо Бартоліні на колективній аудієнції у Ватикані.

Репортери Риму довго вибирали відповідного святого на роль покровителя всіх працівників “комунікацій електронної ери”. В інтернет-обговоренні кандидатів згадувалися священик і журналіст Максиміліан Колбі, який загинув у концтаборі, а також священик Педро Регаладо, який міг з’являтися в кількох монастирях одночасно.

Терміни канонізації польського понтифіка Івана Павла II ще не названі, але журналісти схилилися саме до його кандидатури: за життя Іван Павло II приділяв чимало уваги питанням технологій, а також використанню їх у сферах комунікації.

Нині покровителем усіх журналістів і письменників вважають святого Франциска Сальського, який прославився як письменник.

tsn.ua