В Ужгороді вшанували річниці Конституції та угоди про Возз’єднання і готуються до Дня молоді

У великій залі Ужгородської міської ради напередодні двох важливих для Україні дат провели урочистості та відзначили міських активістів. Лунав державний гімн, а школярі поклали квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку та Августинові Волошину. З побажанням успіхів та наснаги для нових звершень в ім’я процвітання міста, краю, держави, міський голова Віктор Погорєлов вручив грамоти і подяки міської ради управлінцям, освітянам, представникам соціально-культурної сфери життя міста.

Основний закон нашої держави – перша Конституція незалежної України – був прийнятий 15 років тому, 28-го червня 1996-го року. А 29 червня виповнюється 66 років від дня підписання радянсько-чехословацького договору про Закарпатську Україну, який офіційно завершив возз’єднання нашого краю з Радянською Україною. Обидві історичні події – як ту, котра сталася 66 років тому, і ту, яка 15 – важко переоцінити.

“Символічно, що два ці свята майже збігаються в часі. Адже йдеться про єдність нашої держави як передумову її процвітання”, – значив у своєму вітальному слові міський голова Віктор Погорєлов. І наголосив: “Для влади, держслужбовців День Конституції – знакове свято. До вас, як до людей, відповідальних за сьогодення і за майбутнє Ужгорода, я звертаюся із побажанням бути свідомими своїх цілей і своїх обов’язків, вповні давати собі звіт, що ми служимо народу України”, – повідомили zakarpatpost.net у прес-службі міської ради.

А вже цієї неділі, 26 червня, в Ужгороді гучно відзначатимуть День молоді – святковим ярмарком на набережній Незалежності, розважальними заходами та вже традиційним Парадом наречених, котрий потішить сюрпризами. У мерії нагадують: цьогоріч кульмінація свята переміститься на Поштову площу, де в ці години вже готуються монтувати сцену. Головне дійство Параду розпочнеться о 20-ій, а завершиться благодійним “Танцем молодої”.

zakarpatpost.net