Закарпаття: Меру Мукачева написали відкритого листа проти підвищеня тарифів

Понад десять партій та громадських організацій просять депутатів та мера Мукачева не підвищувати тарифи на проїзд в громадському транспорті. Своє бачення ситуації з тарифами та критичні зауваження щодо цього рішення представники політичних сил та громадських організацій виклали у відкритому листі до представників міського самоврядування, текст якого подаємо повністю.

 Відкритий лист

 Мукачівський міськвиконком

Депутатам міської ради

п. Ленд’єл З. З.

Шановний Золтане Золтановичу!

Як нам стало відомо із офіційно оприлюдненого виконавчим комітетом Мукачівської міської ради проекту рішення «Про тарифи на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами», пропонується підняти рівень оплати вартості проїзду в міських маршрутних таксі.

Ми, представники політичних партій та громадських об’єднань міста, вважаємо, що лише клопотання зацікавлених перевізників призвело до порушення питання про підвищення ціни. Більшість транспортних засобів, які використовуються для перевезення пасажирів у місті Мукачеві, обладнані газовими установками, що суттєво скорочує собівартість перевезень. Самі маршрути за протяжністю не розмежовані, відповідно розрахунок цін здійснюється на всю протяжність, а більшість пасажирів проїжджають лишень невелику частину шляху.

Крім того більшість маршрутних таксі не додержуються графіку перевезень, після 20:00 або у вихідні дні, вони взагалі їздять за незрозумілим для мешканців міста графіком руху, неможливо добратися до віддалених мікрорайонів Підгоряно, Паланок та ін. Самі ж транспортні засоби, які використовуються для перевезення, не відповідають  стандартам. Зараз в літній період в них спекотно, взимку – холодно. Водії відмовляються безкоштовно перевозити пенсіонерів, мотивуючи це тим, що у них нема місць, хоча отримують компенсацію за перевезення. Також водії часто курять під час виконання перевезень та лаються в присутності пасажирів з малими дітьми.

Вважаємо, що навіть теперішня ціна є завищеною і пропонуємо знизити до 1,25 грн. Перевізникам же спочатку треба вирішити питання з впорядкуванням руху у вечірній, ранішній час та у вихідні дні, створити сприятливі умови для перевезень у зимовий і літній періоди, а також не завищувати собівартість перевезень.

Також нашою політичною силою разом з іншими політичними партіями та громадськими організаціями здійснюється збір підписів проти підняття тарифів.

Мукачівські міські організації вважають, що Виконкому Мукачівської міської ради потрібно зменшити діючі тарифи, або в крайньому випадку не змінювати, незважаючи на тиск деяких перевізників.

за дорученням бюро в. о. голови Мукачівської міської організації «ВО» Батьківщина» О. М. Переста. 

Перший секретар Мукачівського Міськкому СПУ  О. М. Модек.

Голова Мукачівської міської організації НТСУ  І. І. Капітан.

в.о. голови Мукачівської міської організації ПЗУ  Т. В. Петьовка

Перший секретар Мукачівського Міськкому партії «Дітей війни»  М. О. Модек

Голова Мукачівської громадської організації «Захист дітей війни» І. С. Іващенко

Голова Мукачівської організації «СМС» О. А. Екшмідт

Голова Мукачівської громадської організації союз жінок України «За майбутнє дітей» М. С. Модек

Голова Мукачівської міської організації «Єдність поколінь»   П. П. Мельник

в.о. голови Мукачівської організації «Батьківщина Молода»  В.В. Сичугов

Голова Мукачівської міської молодіжної громадської  організації «Ініціатива»  О. І. Фекете

zakarpatpost.net