Держдеп США слідкує за судом над Тимошенко та висловлює занепокоєння

Американське відомство закликало уряд України утриматись від дій, що підривають верховенство права. Державний департамент США занепокоєний з приводу переслідування лідерів опозиції в України, що має “ознаки політичної мотивації”. Він має намір і далі пильно стежити за судовим процесом у справі проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, текст якої наводить видання “Kyiv Post”.

“Сполученим Штатам Америки відомо про початок судового процесу проти колишньої прем`єрки Юлії Тимошенко, через що є необхідним повторити про наше занепокоєння з приводу переслідування лідерів опозиції України, що мають ознаки політичної мотивації”, – підкреслили у американському відомстві.

В заяві зазначається, що “коли вище керівництво опозиції є об`єктом переслідувань, які не можна порівняти за розмахом з тими, що відбуваються по відношенню до інших політиків, це створює враження про наявність політичних мотивів”.

“Ми закликаємо уряд України утриматись від дій, що створюють таке враження, та підривають верховенство права в Україні”, – підкреслюється в заяві.

Держдеп зазначив також, що й далі буде “пильно стежити за перебігом суду та слідчих дій проти Тимошенко та інших опозиційних лідерів”.

tsn.ua