ООН перевіряє психіатричні заклади в Україні

Підкомітет ООН з недопущення катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання Комітету ООН проти катувань здійснив перший офіційний візит в Україну.Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров`я України. Метою візиту стало відвідування психіатричних закладів.

До складу делегації увійшли представники Франції, Німеччини, Росії, Польщі, Данії, Вірменії, Бразилії та інших зарубіжних країн.У МОЗ зазначили, що відповідно до попередніх висновків Підкомітету ООН, зауважень до надання медичної допомоги пацієнтам у психіатричних закладах не було, остаточний звіт буде підготовлено за декілька місяців по завершенню роботи підкомітету.

Загалом на початку цього року у психіатричних закладах України під диспансерним і консультативним спостереженням перебувало 1 млн. 168 тис. 717 осіб з різними формами психіатричної патології (2,6% населення України).

За 10-річний період показник поширеності розладів психіки та поведінки поступово збільшився на 4,2% (з 2 449,2 на 100 тис. населення у 2001 році до 2 552,8 – у 2010 році).

unian.net