Тимошенко і Фірташа терміново викликали до американського суду

Дмитру Фірташу та Юлії Тимошенко наказали з’явитися в суд південного округу Нью-Йорку 22 липня.

Суддя окружного суду південного округу Нью-Йорку Річард Салліван наказав співвласнику “РосУкрЕнерго” Дмитру Фірташу і лідеру БЮТ Юлії Тимошенко з’явитись у суді 22 липня о 11:45 годині.

Про це йдеться в ордері судді від 21 червня.

Крім того, за рішенням судді, до 13 липня сторони повинні спільно подати листа, у якому мають надати інформацію про суть позову і захисту, обґрунтування того, чому дана справа, на їхню думку, є в юрисдикції даного суду, про попередні спроби досудового залагодження конфлікту і оціночну тривалість судового розгляду.

У даному документі також сказано, що позивач повинен передати відповідачу копію даного ордеру.

Як відомо, Тимошенко наразі перебуває на підписці про невиїзд.

21 червня захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомляв що Фірташ уникає отримання повістки у американський суд за позовом Тимошенко.

У кінці квітня Фірташа викликали до американського суду за позовом, який подала Тимошенко.

Тимошенко подала позов щодо рішення Стокгольмского Арбітражу, який було ухвалено в 2010 році і відповідно до якого в квітні “Нафтогаз” повернув РосУкрЕнерго12,1 млрд кубометрів природнього газу.

На початку квітня Генпрокуратура порушила проти Юлії Тимошенко справу за фактом перевищення влади і службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році.

17 червня ГПУ передала до Печерського суду кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладенні газових контрактів.

Суд над Тимошенко розпочався у п’ятницю, 24 червня.

tsn.ua