Реконструкція газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” розпочнеться у липні

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» має намір почати реконструкцію лінійної частини магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» на початку липня 2011 р. Про це повідомив заступник голови правління «Нафтогаза України» Вадим Чупрун.

«На початку липня поточного року компанія за рахунок власних інвестицій і власними силами розпочне модернізацію української газотранспортної системи з реконструкції лінійної частини магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород», – сказав він.

За його словами, на першому етапі модернізації (2011-2012 рр.) загальний об’єм інвестицій складе близько 540 млн дол., з яких 230 млн дол. – власні кошти ДК «Укртрансгаз».

В рамках реконструкції планується провести технічне діагностування лінійної частини газопроводу, заміну дефектних ділянок трубопроводів, заміну і ремонт ізоляційного покриття, заміну запірної арматури, модернізацію систем лінійної телемеханіки і зв’язку. Крім того, буде проведена модернізація або заміна газоперекачуючих агрегатів на компресорних станціях, а також модернізація (заміна) систем автоматизованого управління і іншого устаткування.

Чупрун відзначив, що зараз проходить робота з консалтинговою компанією Mott MacDonald щодо проведення попереднього дослідження модернізації системи транзиту і підземного зберігання газу в Україні.

РБК-Україна

karpatnews.in.ua