У с. Завидово горів Свято-Успенський православний храм

Того ранку священик Свято-Успенського православного храму у с. Завидово Мукачівського району саме готувався до проведення Служби Божої. У той час він навіть подумати не міг, що за кілька хвилин церква перетвориться на руїну.
Коли розпочалася літургія, почувся дивний звук, схожий на ляскіт. Було таке враження, що сталося замикання в електромережі. Тут з натовпу почувся крик, мовляв: щось горить! Священнослужитель вимкнув світло, знеструмивши будівлю, і вийшов на вулицю, аби з’ясувати, що сталося. Справа біля вхідних дверей вже вирував вогонь.

На місце події викликали пожежників. Тим часом настоятель храму та вірники вирішили самотужки гасити вогняну стихію. Пожежу завдяки зусиллям місцевих жителів, а потім і рятувальників, вдалося локалізувати. Однак вогонь встиг знищити кривлю і церковні бані. Пізніше з’ясувалося: пожежа виникла на сходовій клітці, яка веде на балкон другого поверху. Приміщення оббите дерев’яною рейкою, а електричний провід тут проведений ще близько 40 років тому. Оскільки в церкві багато дерев’яних конструкцій, то вогонь швидко поширювався. Найстрашнішим було те, що на балконі знаходилися кілька жінок, яким не вдалося відразу втекти з початку виникнення пожежі. Полум’я охопило дерев’яні сходи, тому вірниць довелося рятувати за допомогою драбини.

Вогонь знищив 685 квадратних метрів покрівлі. Збитки, завдані стихією, церкві, котра, до речі, збудована тут ще у 1860 році, наразі підраховують. На щастя, жертв і травмованих немає. За попередніми висновками спеціалістів, причиною загорання вважається коротке замикання в електричній мережі.

 Марія Лях, Мукачівський РВ УМВС