Владика Мілан освятив наріжний камінь під каплицю на межі Закарпаття і Прикарпаття

22 червня, у день святителя Кирила, архієпископа Олександрійського, у навечір’я свята Пресвятої Євхаристії глава греко-католиків Закарпаття Преосвящений владика Мілан з архіпастирським візитом відвідав Міжгірський деканат. Про це Закарпаття онлайн повідомили в Мукачівській греко-католицькій єпархії.

Першою зупинкою була Свято-Вознесенська парафія села Синевир. Біля храму Преосвященного владику зустрів адміністратор парафії о. Микола Мацур. У Свято-Вознесенькому храмі владика Мілан відправив молебень до Пресвятої Богородиці, а після молебня освятив фундамент, до якого було закладено освячений камінь під будівництво нової фари.

Далі владика вирушив до Синевирської Поляни, де його зустріла молодь, яка привітала його з пастирським візитом. Владика освятив другий поверх фари, котра знаходиться поблизу церкви, а в храмі Пресвятої Євхаристії очолив Велику вечірню з литією.

Далі владика вирушив до села Слобода, де на вершині, з якої можна побачити межу Закарпатської та Івано-Франківської областей, в одному з найвищих населених пунктів України, освятив наріжний камінь під будівництво Петро-Павлівської каплиці. На всю околицю Слободянської долини лунала молитва вірних та Слово Боже, яке проголошував Преосвящений владика Мілан.

zakarpattya.net.ua