“Карпати” дали бій німецькому “Динамо”

ФК “Карпати”Львівські “Карпати” перемогли дрезденське “Динамо” у товариській грі на зборах в Австрії.

Цікаво, що за вхід на стадіон з місцевих жителів брали по 8 євро. Як пояснили касири, це для оплати роботи обслуговуючому персоналу.

Практично жодної хвилини глядачі, хоча їх було не так вже й багато, не залишалися без боротьби – підкатів та верхових дуелей не бракувало.

Німецька команда відверто поступалася карпатівцям в техніці, тому дозволяла собі зловживати грубощами.

“Динамо” могло першим відкрити рахунок, неуважна гра у центрі поля дозволила дрезденцю вийти на ворота Тлумака. Кіпер “Карпат” зумів ліквідувати загрозу, вийшовши на перехоплення. А вже в наступній атаці “зелено-білі” відповіли точним ударом. Гудима прийняв м’яча у центрі поля і віддав на Кополовця, якого залишили без опіки. Михайло почергово обіграв двох суперників і пробив по воротах.

Здавалося, що “Карпати” переможуть без зайвих проблем – надто вже очевидною була різниця в класі.

Однак “Динамо” почало нарощувати оберти і якщо вже не атакували, то принаймні, робили усе, аби завадити це робити карпатівцям. Хоча, навіть попри старання дрезденців, “зелено-білі” мали достатньо моментів аби забити ще до перерви. Зокрема, кілька разів до м’яча прикладався Федецький, та й Кополовець намагався оформити дубль.

Проте перед самою перервою, німці отримали право на штрафний – після непоганої подачі, карпатівці загубили Трояна, який з кількох метрів головою замкнув дальню штангу.

На самому початку другого тайму “Карпати” забили вдруге. Значна заслуга у цьому голі належить бразильцю Леандріньо, який перебуває на огляді у львівському клубі. Він на швидкості пройшов флангом і віддав зручну передачу на Зеньова. Естонця оточували два оборонці, але він встиг підставити ногу і переправити м’яча у дальній кут – 2:1.

Після цього “Динамо” практично припинило свої атаки, зосередившись на обороні воріт. А от “Карпати” могли забити ще, зокрема, після стандартів.

Не зважаючи на зміну складу, “Карпати” не зменшили обертів і продовжували грати у своєму стилі, довівши матч до логічної перемоги.

Нагадаємо, що 1 липня львів’яни проведуть ще одну товариську гру з румунським “Клужом”.

Товариський матч.

КАРПАТИ – ДИНАМО – 2:1

Швац, Австрія.

Карпати: Тлумак (Богатінов, 46), Гірський (Ощипко, 46), Балажіц, Мілошевіч (Борха, 46), Федецький (Гордійчук, 46), Ткачук (Озарків, 57), Голодюк (Тістик, 57), Гудима (Бідловський, 46), Кополовець (Худоб’як, 57), Леандріньо (Ґодвін, 57), Зеньов (Омельченко, 57).

Головний тренер – Олег Кононов.

prosport.tsn.ua