Печерський суд, де розпочнеться розгляд справи Тимошенко, оточила міліція

О 10 ранку у Печерському суді Києва розпочинається розгляд по суті “газової” справи проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

У середу, 29 червня, Печерський суд Києва розпочинає розгляд по суті кримінальної справи колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Під будівлею Печерського суду вже чергує міліція. Також автобуси з правоохоронцями стоять по вулиці Хмельницького.

Арку, що веде у двір, де розташовано Печерський суд, перегородили металевим парканом. Водночас під будівлею суду бютівці ставлять партійні намети і монтують сцену.

Юлію Тимошенко звинувачують у перевищенні владних повноважень. На думку обвинувачення, Тимошенко підписала в 2009 році невигідні контракти на постачання газу з Росії, в результаті чого Україні було завдано збитків на суму близько 200 мільйонів доларів.

На попередніх слуханнях минулого тижня екс-прем’єр відкинула всі звинувачення, назвавши процес “розправою з політичним опонентом”, організованою президентом Віктором Януковичем.

Водночас сам Янукович побажав Тимошенко успіху в суді. Він заявив, що хоче, аби Тимошенко “показала свою невинуватість в суді і могла далі жити, працювати, займатися улюбленими справами”.

Проти Юлії Тимошенко порушено ще дві кримінальні справи. Клопотання захисту про об’єднання всіх трьох справ в одну було відхилено.

tsn.ua