Німецькі психіатри навчають закарпатських медиків

Днями на Закарпатті перебувала делегація лікарів-психіатрів округу Верхня Франконія з Федеративної Республіки Німеччина на чолі із авторитетним європейським психіатром, керівником психіатричної лікарні м. Байрот професором Манфредом Вольферсдорфом та виконавчим директором доктором Вальтером Ритцель-Курцдорфером.У рамках співпраці у сфері охорони здоров’я між Закарпатською областю та Зборами округу Оберфранкен Федеральної землі Баварія (ФРН) гості з Німеччини вже всьоме відвідують нашу область.

Керівник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Роман Шніцер тепло привітав гостей, подякував за плідну співрацію, відзначив надзвичайну важливість такого спілкування між колегами психологами та психіатрами.

Під час зустрічі йшлося про те, що така галузь медицини як психітрія, в першу чергу залежить від обміну досвідом, думками, спілкування між колегами-медиками. Фахівці-психіатри з Німеччини були приємно вражені позитивними змінами, що відбуваються в організації надання психіатричної допомоги в нашій області, зокрема, надання хворим амбулаторної допомоги.  Високу оцінку гостей з-за кордону отримав і рівень надання допомоги – замісної терапії – в обласному наркологічному диспансері.

«На стаціонарному лікуванні повинні знаходитися тільки найважчі та соціально небезпечні пацієнти. Переважна ж більшисть розладів – це прерогатива амбулаторного лікування. Таким шляхом йшла Європа,  такий шлях нині йде Україна», – зазначив начальник управління охорони здоров я Закарпатської ОДА Роман Шніцер.

Протягом візиту гості ознайомилися з роботою обласного наркологічного м.Ужгород,  обласних психіатричних лікарень в Берегові та Вільшанах, прочитали лекції на медичному факультеті УжНУ. Також в Берегові та Вільшанах були проведені відповідні заняття зі спеціалістами по застосуванню сучасних методів психотерапії.

zakarpatpost.net