Закарпаття: Архітектори області відзначають свое професійне свято

В облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня архітектури. Вітали архітекторів краю перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко, перший заступник голови обласної ради Володимир Закурений та головний архітектор Закарпаття Андрій Жига.Передусім гості оглянули виставку у фойє облдержадміністрації найкращих закарпатських зодчих, де були представлені як реалізовані архітектурні проекти так і ті, що нині втілюються в життя, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Опісля відбулися урочистості: закарпатських архітекторів вітали з професійним святом, найкращих відзначали нагородами та грамотами. Зокрема, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко, зазначив,  що влада високо оцінює вклад архітекторів у розвиток краю.

– Закарпатська архітектура – самобутня та неповторна. Тому я впевнений, що сучасні зодчі роблять усе можливе для того, щоб будівлі, комплекси, які нині зводяться, були привабливими і комфортними, радували не тільки наші очі, а й збереглися для нащадків, – підкреслив Іван Бушко.

У свою чергу, головний архітектор Закарпаття Андрій Жига, повідомив що невдовзі в області найталановитіших архітекторів нагороджуватимуть спеціальною премією. Не оминуть увагою і не зовсім вдалі проекти – вони відзначатимуться «антипремією».
Сьогодні ж нагороджували найуспішніших. Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджений Микола Пігуляк.

Подяку голови ОДА оголошено Наталії Багрій, Ярославу Балогу, Ігорю Броді, Ірині Зазулич, Людмилі Непомнящій, Василю Оросу та Петру Сарвашу. Також, спільним розпорядженням керівників області Олександра Ледиди та Івана Балоги відзнакою ОДА та обради – нагрудним знаком «За розвиток регіону» нагороджено Єву Асталош і Михайла Сирохмана.

zakarpatpost.net