Закарпаття: Державтоінспектори краю перевіряють стан маршруток

Протягом місяця співробітники Державтоінспекції краю   здійснювали   комплекс профілактичних заходів під умовною назвою  «Автобус-2011».  Внаслідок проведеної операції з’ясувалося:  в організації роботи пасажирського транспорту є ще чимало суттєвих недоліків.

Майже кожний десятий автобус, що  експлуатується, переобладнаний без відповідного на те дозволу. Це порушення є одним з найпоширеніших. Зазвичай водії або власники транспортних засобів  встановлюють у салонах автобусів додаткові пасажирські сидіння або  блокують  аварійні виходи. Зокрема, було виявлено  85 таких порушень. Водночас  окремі  автовласники випускали автобуси на лінію з технічними неполадками,  що могло призвести до біди.  Таких автобусів  було  понад 170, повідомили zakarpatpost.net у ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

Потребує поліпшення  і  стан водійської дисципліни на пасажирському транспорті. Так, двох водіїв правоохоронці затримали за керування у нетверезому стані,  понад 100 – за порушення правил зупинки, а 84 – за перевищення швидкості. Ще 24 водії, як з’ясувалося, вийшли на лінію без медичного огляду та перевірки технічного стану автобуса. Серед інших  виявлених порушень  —  зберігання  пасажирських транспортних засобів за місцем  проживання водія. 

У зв’язку з цим співробітники Державтоінспекції Закарпаття звертаються до водіїв і власників, котрі здійснюють пасажирські перевезення, з проханням дотримуватись правил дорожнього руху, адже громадяни щодня довіряють їм свої життя і здоров’я.

zakarpatpost.net