Site icon zakarpatpost.net

Олександр Рибка: “Шахтар” на порядок вище “Динамо” у всіх питаннях

Новачок донецького “Шахтаря” Олександр Рибка поділився враженнями про Донецьк і свою нову команду.

Колишній воротар київського “Динамо” Олександр Рибка був офіційно представлений вболівальникам донецького “Шахтаря”. Під час презентації Рибка поділився враженнями про Донецьк і свою нову команду.

Олександре, Донецьк сильно відрізняється від Києва? Або ще не встиг подивитися?
– Звичайно, відрізняється. Київ набагато більший. Але я ще не встиг добре ознайомитися з Донецьком. Можу сказати одне: місто мені дуже подобається, і я думаю, що воно стане для мене рідним.

– А клуб?
– Звичайно, є відмінності між командами (між Шахтарем і “Динамо” – прим. ред). Зараз “Шахтар” на порядок вище в усіх питаннях – як в організаційних, так і в футбольних. Це команда європейського рівня.

– Олександре, ви грали і в київському “Динамо”, і в “Оболоні”… Наскільки для вас важка адаптація в Донецьку і в “Шахтарі”?
– Хлопці прийняли мене нормально, і ніяких питань з цього приводу не виникало. Вважаю, що нормально влився в колектив. Тим більше що до цього я фактично з усіма хлопцями-українцями був знайомий за виступами у молодіжній збірній. Тобто важко не було!

– Уже встиг знайти житло в місті, чи придивляєшся?
– Так, підшукую житло. Якомога швидше хочу перевезти у Донецьк сім’ю. Думаю, цим більш щільно вже буде займатися дружина.

– Чи налаштований конкурувати з Андрієм П’ятовим за місце в основі?
– Звичайно. Людина завжди йде в клуб, щоб грати. Конкуренція в такій команді – це нормальне явище. Тут на кожну позицію є три-чотири гравці досить високого рівня. А тренер сам буде робити вибір, і той, хто кращий, буде грати.

– Саша, а що в тебе за значки на футболці? А на руці червона ниточка?.. Боїшся пристріту, забобонний?
– Значки – це знак фірми. (Посміхається) А що стосується забобони… Дружина попросила надіти. Можливо, частково це оберігає мене, так.

– Саша, в Інтернеті з’явилися твої фотографії … Як ти це прокоментуєш і яким чином вони там з’явилися?
– Яким чином вони з’явилися – я взагалі без поняття, якщо чесно. Але я не приховую, що на фотографіях – я. Це було давно. І пов’язувати ці знімки з тим, що я підписав контракт з “Шахтарем”, взагалі нелогічно. Для мене це неприємна ситуація, мені незручно перед президентом клубу, тренерським складом і хлопцями. Але я думаю, що мене всі зрозуміють, поставляться до цього з розумінням, що ми будемо працювати разом і у нас будуть нормальні відносини.

prosport.tsn.ua

 

Exit mobile version