Володимир Кличко розгромив Хея за очками

Володимир Кличко здобув розгромну перемогу за очками над англійцем Девідом Хеєм. Український боксер Володимир Кличко став абсолютним чемпіоном світу з боксу, здобувши перемогу над англійцем Девідом Хеєм у об’єднавчому поєдинку за пояси IBF/IBO, WBO і WBA.Бій завершився розгромною перемогою Кличка за очками – 118:108, 116:110, 117:109.

Вже на другій хвилині бою Хей опинився на підлозі. Англієць кинувся в атаку, не влучив у Володимира і впав. Після цього Володя двічі перевірив на міць обличчя англійця.

Наприкінці другого раунду Кличко провів дві потужних атаки, зарядивши в Хея ударом з правої руки.

У третьому раунді гостріше діяв Хей, хоча жоден з його ударів не був небезпечним для Володі. На останніх секундах раунду англієць вдруге опинився на підлозі. Цього разу не без допомоги Володимира.

У п’ятому раунді Кличко провів потужну атаку, але англійський боксер встояв на ногах, та ще й намагався контратакувати, хоч і безуспішно.

У шостому раунді під оком Володимира з’явилося невелике розсічення, а у наступному раунді рефері в рингу зняв очко з українця (Кличко випустив британця на канвас рингу, за що був оштрафований).

Програючи за очками, у восьмому раунді Хей намагався взяти Кличка штурмом, але всі його спроби завдати удару в обличчя Кличку були марними.

В дев’ятому раунді Хей невдало атакував, а Володимир успішно контратакував. Два дуже сильних удари українця полетіли в ціль.

На першій хвилині 11-го раунду Хей опинився у нокдауні після удару Кличка, але майже відразу британець підскочив на ноги.

У заключному раунді Хей, програючи за очками, намагався будь-що виграти нокаутом. Раунд проходив у відкритій боротьбі. Однак саме англієць і пропустив більше ударів, хоч і встояв на ногах до фінального гонгу.

Після бою Хей нарешті потиснув руку Кличку і визнав свою поразку.

Отже, Володимир Кличко здобув прогнозовану перемогу, хоча й без обіцяного нокауту. І вперше в історії боксу чотири основних пояси у нажважкому дивізіоні опинилися в руках двох братів – Володимира і Віталія Кличків.

Зазначу, що незважаючи на рясний дощ, який йшов у Гамбурзі цілий день, на Imtech-Arena був повний стадіон глядачів, хоча ще о 23:00 трибуни були напівпорожніми.

До того ж, перед виходом Кличка в ринг на стадіоні було красиве шоу, яке супроводжувалося барвистим салютом.

prosport.tsn.ua