Закарпатський отаман іршавських “шерифів”

Він уміє  знайти підхід до кожної людини, допоможе  вирішити  будь-яку проблему, його цінують і поважають. Мова про  начальника сектору дільничних інспекторів міліції Іршавського РВ УМВС підполковника  Ярослава  Тодавчича.

З дитячих років Ярослав любив порядок і дисципліну. У міліцію прийшов після  армійської служби у 1992 році.  Спершу працював оперативним черговим Мукачівського відділення управління кримінального пошуку, потім працював  на різних посадах у тодішній службі ОБХСС Іршавського райвідділу міліції.   Згодом у державі загалом і в правоохоронних органах зокрема відбулися  зміни. Насамперед, реорганізували  службу ОБХСС,    яку поділили на  два відділи:  на податкову адміністрацію  та відділ державної служби боротьби з економічними  злочинами.

У  2006 році майор міліції  Ярослава Тодавчич очолює колектив дільничних інспекторів міліції Іршавського райвідділу УМВС. Люди  добре знали правоохоронця і не раз  зверталися до нього по допомогу. Щодня Ярослав Тодавчич починає  роботу з аналізу подій  попередньої  доби,  визначає кожному конкретні завдання. 

Не можна  не згадати і про  спортивні досягнення  правоохоронця.  Не раз Ярослав Тодавчич займав  призові місця з  настільного тенісу,  міні-футболу, пляжного волейболу. Ставав призером в офіцерському триборстві, два рази визнавався кращим нападником у першості по футболу серед команд УМВС. За його ініціативою було відновлено спортзал в райвідділі, де за бажанням працівники міліції. 

Для кожного працівника міліції дуже важливо, щоб у нього був надійний тил.  Таким тилом є для Тодавчича його родина – дружина Мар’яна, син Ростислав та донька Неля.

Віта  ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС