Закарпаття: Фестиваль на Івана Купала – Шипіт 2011

Традиційно на Івана Купала в Закарпатті відбудеться фестиваль Шипіт на який щороку влітку з’їжджаються кілька тисяч осіб із країн колишнього СРСР, щоб позитивно провести час і відпочити від цивілізації, суєти та клопотів. А після бурхливої ночі кілька секунд під водоспадом моментально приведуть до тями.

Неподалік водоспаду знаходиться чарівна полонина на яку щороку влітку з’їжджаються охочі, позитивно провести час і відпочити від цивілізації, суєти та клопотів. Дехто приїжджає сюди на день-два, дехто затримується на тиждень, дехто – на весь теплий сезон. Велика частина контингенту Шипоту – представники різних субкультур, а також диваки, марґінали і допитливі мандрівники… Хіпі, панки, нудисти, анархісти… хоча деяких стає дедалі більше).

Історія фестивалю каже, що як явище його заснували кілька хіпі в 1993 році. Протягом багатьох років це було місце “паломництва” прихильників різних субкультур із пострадянського простору. З роками явище набуло масового характеру, а контингент ставав дедалі цивільнішим (без самоідентифікації з якою-небудь субкультурою). Зараз таких більшість. Люди просто приїжджають сюди, щоб відпочити на природі та поспостерігати за непоганою атракцією – сумішшю чудернацького одягу, поведінки, ритуалів і стилю життя.

Шипіт – це сплетіння національностей, поглядів та ідеалів. Хіпі, панки, анархісти, борці з режимами, незвичні таланти (наприклад, плетіння метеликів чи гра на саморобних інструментах), пияки і волоцюги, нудисти і рунвірівці.

Дати проведення та гуляння: (орієнтовно) з 1-го липня і хто скільки протримається  .

Головна кульмінація: з 6 липня по 7-ме (бажана присутність).

Місце проведення: Закарпатська обл., Міжгірський район, с. Пилипець, водоспад Шипіт.

zakarpatpost.net