Закарпаття: На Іршавщині консультували секретарів сільських та міської рад

Під керівництвом керівника апарату райдержадміністрації Олега Козенюка, пройшла нарада з секретарями сільських та міської рад Іршавщини. Працівниками структурних підрозділів райдержадміністрації було внесено п’ять основних питань для обговорення.Першим   доповів секретарям сільських та міської ради про забезпечення надання інформації в Судову Адміністрацію заступник керівника апарату – начальник відділу організаційно – кадорової роботи райдержадміністрацією Федір Халак.  На сьогодні введено  реєстр єдиної бази даних електронних адрес. Федір Богданович показав присутнім приклад заповнення  реєстрації. Ця новизна запроваджена з метою зручності інформування населення сільських та міських рад.

Про доступ до публічної їнформації звітував завідувач сектору контролю апарату райдержадміністрації Олександр Коростіль. Основну увагу у доповіді звернуто на те, щоб секретарі своєчасно відповідали на запити та звернення громадян. Сільські та міська ради повинні завести журнал для реєстрації надання публічної інформації. Якщо мешканці просять надати інформацію, яка не належить до компетентності даних громад, а відноситься до питань інших установ то запит повинно надсилати тим установам, які зможуть надати цю інформацію та обов’язково повідомити позивача хто розглядатиме його прохання. Також завідувач сектору мобілізації та режимно – секретної роботи апарату РДА Іван Химич роз’яснював присутнім про поняття „інформація”, її поділ на відкриту та конфіденційну.

Про проблемні питання у роботі із звернення громадян доповідала завідувач сектору роботи із звернень Еріка Роман. Вона зауважила на тому, що на сьогодні перевиконано план по наданні матеріальної допомоги. Громадяни подають по три, а то й більше актів по наданні підтримки і цим вичерпують запас коштів. Натомість людям, які дійсно потребують допомоги змушені відмовляти через брак коштів. Тому від тепер сектором із звернень громадян проводитиметься перевірка подачі актів.

Актуальним постало питання зміни в Законодавстві України Закону „Про боротьбу з корупцією” про яке доповідав начальник юридичного відділу апарату РДА Василь Костак.  Він виділив основні поняття корупції, та роз’яснив присутнім про кримінальну відповідальність, яка настає при дії в напрямку цих правопорушень.

Завершальним питанням наради стала доповідь головного спеціаліста управління юстицій в Іршавському районі Наталії Данканич про порядок виконання органами місцевих самоврядувань делегованих повноважень по легалізації об’єднань громадян. У кожній сільській та міській раді повинна бути людина, яка відповідатиме за реєстрацію громадських організації. Для цього необхідно мати пакет документів, який надають в управління юстицій Це стосується реєстрації громадських організацій, які створені на території  сільських чи міської рад.

Підсумовуючи нараду керівник апарату райдержадміністрації Олек Козенюк запропонував всім присутнім звертатися до служб РДА по будь – яким питання . Ми з радістю підемо вам на зустріч проведемо семінари, роз’яснимо всі ваші проблеми, тільки просимо не соромитись і звертатися до нас – зазначив Олег Васильович.

irda.gov.ua