До кінця тижня в Україну повернеться спека

За оцінками фахівців, дощовий період збережеться до 6 липня включно, однак він буде не настільки інтенсивним, як раніше.

Дощі в Україні триватимуть до середи 6 липня, після чого температура підвищиться до +30 градусів. Про це на прес-конференції повідомив начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда.

Щодо липневої погоди начальник Гідрометцентру зазначив, що, за оцінками фахівців, дощовий період збережеться до 6 липня включно, однак він буде не настільки інтенсивним, як раніше.

6 липня в Прикарпатті і Закарпатті пройдуть сильні дощі, які можуть призвести до повені, однак Кульбіда підкреслив, що ця повінь не становитиме загрози для населених пунктів і сільськогосподарських посівів.

Температурний режим з 7 по 17 липня підвищиться до +25…+30 градусів, при цьому 11-16 липня в більшості регіонів температура повітря може піднятися до +35 градусів. З 18 по 20 липня очікується короткострокове зниження температури.

За прогнозами Гідрометцентру, в серпні очікуються комфортні погодні умови з підвищенням температурного тла в серпні.

“Кількість опадів у серпні, за нашими оцінками, буде істотно меншою, ніж у липні. Більшість днів матимуть комфортний характер погоди із трохи підвищеним температурним тлом”, – сказав Кульбіда.

tsn.ua