На Іршавщині змагалися рибалки з обмеженими фізичними можливостями

Вперше на закарпатській Іршавщині в селі Собатино на базі товариства УТМР пройшли районні змагання з рибної ловлі для людей з обмеженими фізичними можливостями. Вісімнадцять учасників взяло учать у риболовлі. Ініціатором проведення змагань став голова районного Товариства інвалідів Михайло Ісак.

Перед стартом головний суддя Андрій Савко ознайомив всіх учасників із правилами змагань. Учасники мали дві години часу, аби показати свою майстерність з ловлі риби. Дозволяли ловити рибу на будь – яку наживку, але тільки на одну вудку Не дозволялося ловити на спінінг. Кожен учасник шляхом жеребкування вибрав собі місце для ловлі.

Змагання розпочались. Тут вирувало багато позитивних емоцій, хтось радів пійманій рибі, а комусь це і не вдавалось… Через дві години всі учасники завершили свою риболовлю і почалось найголовніше – зважування «скарбу», який вдалося впіймати. Після зважування рибу відпускали в ставок.

За підсумками змагань перше місце зайняв Віктор Сідор із села Воловиця, який наловив риби на 2 кілограми 40 грам. Друге місце посів Віталій Стільник із села Лоза з уловом вагою в 1 кілограм 140 грам. Та трете Петро Ряшко із Приборжавського наловив риби на 965 грам. Визначили кращих також за величиною найбільших особин риби, яку вдалося впіймати. Тут місця поділили таким чином: перше здобув Михайло Погоріляк з Нижнього Болотного, який зловив карпа вагою 411 грам, друге зайняв Василь Воробканич з села Лоза, піймав 305 – грамового карпа та третє посів Віктор Сідор з села Воловиця, він зловив рибину вагою 234 грами.

Переможців нагородили грошовими подарунками.

Іршавська РДА