Закарпаття: На Свалявщині, вже вп’яте відбувся фестиваль “Сила життя у джерелах Карпат”

У неділю, 3 липня, на Свалявщині, вже вп’яте відбувся фестиваль “Сила життя у джерелах Карпат”. У фестивалі взяв участь і голова облдержадміністрації Олександр Ледида, його заступники Іван Качур, Володимир Гоблик та Антон Громовий, голови райдержадміністрацій.Традиційно цієї неділі в урочищі «Красний» зібралися представники місцевих заводів мінеральних вод та оздоровниць, щоб презентувати свою продукцію. У численних наметах гості фесту мали можливість оцінити надзвичайні властивості «живої» води та скуштувати закарпатські страви. Визначальним є те, що свято з року в рік відвідують все більше не тільки закарпатців, а й гостей з інших областей та країн, що відпочивають нині в оздоровницях нашого краю.

– Такими фестивалями ми намагаємося привабити туристів – це популяризація нашого краю. Тільки на Свалявщині цього року, за попередніми даними, планує відпочити понад 100 тисяч людей. Відзначу, що  цей район славиться не лише цілющими мінеральними водами, але й гірськолижними курортами, де можна відпочити взимку. І завдання влади – підняти рівень закладів відпочинку до європейського,  – зазначив керівник краю Олександр Ледида.

За розвиток санаторно-курортної і туристично-рекреаційної галузей Олександр Ледида вручив почесні грамоти облдержадміністрації. Зокрема, відзначено Павла Ганинця, директора ТОВ «Сузір’я», Василя Жука, директора оздоровчо-лікувального комплексу «Сонячна долина», Михайла Ребляна, директора товариства «Свалявські мінеральні води», Олександра Салія, директора товариства «Маргіт», Євгена Удворгелія, директора підприємства «Алекс» та Василя Фенинця, приватного підприємця, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Окрім дегустації мінеральних вод гості свята також оглядали виставки робіт майстрів народного мистецтва, їздили верхи, а малеча розважалася на атракціонах. Завершився фестиваль концертом та святковим салютом.

zakarpatpost.net